How it’s made

Kashmir is de noordelijkste staat van India en het Kashmiri handwerk weerspiegelt de geschiedenis, het landschap en de traditionele manier van leven in Kashmir.
Lailasboutique respecteert deze traditionele waarden en de vaardigheden van de ambachtslieden die de beste kwaliteit kettingsteek in de wereld produceren. Lailasboutique gebruikt deze vaardigheden om eigentijdse en abstracte ontwerpen, veelal beïnvloed door het werk van Europese kunstenaars, te produceren.

Alle tapijten en kussen worden voor 100% met de hand gemaakt. Het ontwerp wordt eerst geprint op de katoenen ondergrond volgens traditionele technieken. De wollen draden worden waar mogelijk met natuurlijke grondstoffen geverfd. Deze draden worden vervolgens in de kettingsteek techniek met een soort haaknaald op de stof gestoken.
We gebruiken de beste kwaliteit wol en katoen. Daarom kunnen al onze producten gewassen worden in de wasmachine op een wolwasprogramma. Daarna het tapijt of kussen liggend te drogen (niet in zonlicht!).

Alle producten worden gemaakt door volwassenen die hun eigen tarief bepalenvoor het werk dat ze doen. Op geen enkel moment in de productie zijn kinderen betrokken. De ambachtslieden hebben een coöperatie gevormd en het werk wordt meestal bij hen thuis uitgevoerd.

Hier een filmpje van hoe deze mooie stoffen worden gemaakt.